FC Groningen pijnlijk onderuit in Derby van het Noorden

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-1 verloren van SC Heerenveen. De Derby van het Noorden werd gewonnen door de mannen uit Friesland. 

Zonder de steun van haar supporters, die de wedstrijd boycotte na last-minute besluiten van de Heerenveense driehoek, begon FC Groningen dramatisch aan de wedstrijd. Na vijf minuten voetbal lag de bal al in het netje, in Fries voordeel. Een lange bal van Andries Noppert werd verkeerd ingeschat door Thijmen Blokzijl. Doelman Michael Verrips kwam te laat bij de paal en zag dat Heerenveen-spits Amin Sarr voor open doel kon binnen schieten: 1-0.

Met wat geluk
De thuisploeg hield het overwicht in de eerste helft. Een lichtpuntje aan Groninger kant was debutant Johan Hove. De Noor manifesteerde zich goed als nieuwe spelverdeler. In de laatste minuten van het eerste bedrijf was het dan toch raak voor de bezoekers. Via Isak Maatta en Ricardo Pepi, belandde de bal voor de voeten van Florian Krueger, die met wat geluk Noppert wist te passeren: 1-1.

Tweede bedrijf
FC Groningen werd gevaarlijker na rust. Invaller Tomas Suslov maakte het tot twee keer toe Oranje-doelman Noppert knap lastig. 

Toch was het Heerenveen dat met de overwinning aan de haal ging. In de slotfase kopte Pelle van Amersfoort uit een hoekschop hard raak: 2-1. Een minuut later was het weer raak. Na een snelle uitbraak vond Amin Sarr knap de verre hoek: 3-1. Dat was dan ook de eindstand.

Volgende week
Aanstaande donderdag neemt FC Groningen het wederom op tegen een ploeg uit Friesland. Cambuur Leeuwarden komt op bezoek in de Euroborg. De aftrap is om 18.45 uur.