FC Groningen moet vergunning aanvragen voor spelen wedstrijd vanwege ongeregeldheden

sport
Foto: 112groningen.nl

Betaald voetbalclubs, waaronder FC Groningen, moeten voortaan een vergunning aanvragen voordat een wedstrijd gespeeld wordt. Dat willen de burgemeesters van de gemeentes met een betaald voetbalclub binnen hun grenzen.

De aanleiding is dat er sinds de coronacrisis steeds meer ordeverstoringen rond voetbalwedstrijden zijn.

In de vergunning moet staan of het duel een echte risicowedstrijd is of dat er geen of weinig ongeregeldheden te verwachten zijn. De clubs moesten in alle gevallen beschrijven hoe de veiligheidsmaatregelen geregeld zijn.

Clubs die supporters hebben die ongeregeldheden veroorzaken krijgen een straf. Het begint met een waarschuwing, maar het kan eindigen met het spelen van wedstrijden zonder publiek.