Elvis Manu speelt de rest van het seizoen voor FC Groningen

sport
Foto Wouter Holsappel

Aanvaller Elvis Manu speelt de rest van het seizoen voor FC Groningen. De speler wordt gehuurd van het Bulgaarse Botev Plovdiv.

De 29-jarige Manu is geen onbekende in de Nederlandse Eredivisie. Eerder speelde hij voor Feyenoord, SC Cambuur en Go Ahead Eagles. Manu werd op 13 augustus 1993 geboren in Dordrecht. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in het seizoen 2011-2012 voor de club uit Rotterdam-Zuid. Na verhuurperiodes aan Excelsior en SC Cambuur, brak hij in het seizoen 2014-2015 door. Het succes leverde een transfer op naar Brighton & Hove Albion FC. Ook speelde hij voor Huddersfield Town FC. Na een terugkeer in de Eredivisie bij Go Ahead, volgden twee jaren in Turkije, een avontuur in China om uiteindelijk via Polen in Bulgarije te eindigen.

Technisch-directeur Mark-Jan Fledderus: “Manu is een speler die al veel heeft meegemaakt in zijn carrière en hij had de wens om Nederland nog eens te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Wij denken dat Elvis ons snelheid, power maar ook een zekere onvoorspelbaarheid kan brengen. Daarnaast is hij een speler die eigenlijk overal onder alle omstandigheden zijn doelpunten heeft gemaakt. Wij denken daarom dat Elvis direct van waarde kan zijn om ons te helpen in onze degradatiestrijd. Wij wensen hem veel succes.”

Met de komst van Manu zit de transfer deadlineday er voor de FC op. Eerder op de dag werd bekendgemaakt dat Oliver Antman is aangetrokken. Daarnaast werd er afscheid genomen van Mike te Wierik, Marin Sverko en Jan Hoekstra.

Deel dit artikel: