Donar haalt in eigen huis uit tegen Apollo

Donar-speler Clay Mounce (rechts, met bal) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft in zijn eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zeer ruim gewonnen van Apollo uit Amsterdam, dat dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Het werd voor liefst 3300 toeschouwers in MartiniPlaza 100-57.

De Groninger basketballers, zonder de zieke Leon Williams, kwamen in de openingsfase nog achter te staan met 2-7, maar daarna volgde een 15-0 run. Het kwart eindigde bij 27-15. In de eerste helft scoorde Donar veel driepunters, terwijl de Amsterdammers veel balverlies leden. Bij rust was het al 55-28.

In het derde kwart speelde Donar vaak slordig. Simpele ballen werden gemist, en aan het eind van het kwart was de ploeg van coach Andrej Stimac slechts 4 punten uitgelopen op Apollo: 75-44. In het laatste kwart werd de 100-puntengrens doorbroken door Vernon Taylor met een raak midrange-schot.

Topscorers bij Donar waren Clay Mounce met 21 punten en Sander Hollanders met 19 punten. Bij Apollo was Sam Vianen topscorer met 10 punten.

Donar staat nu op de vierde plaats en heeft 20 punten uit 13 wedstrijden.

Komende donderdag is de returnwedstrijd in de kwartfinale van de beker. Dan speelt Donar thuis tegen Heroes Den Bosch.