“Dinsdag veel bewolking met later wat zon, woensdag gure buien en windstoten”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Een opmaat naar vroeg lenteweer, of nog wat winterse omstandigheden, zitten er voorlopig niet aan. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is het weerbeeld de komende tijd  grijs, waarbij het zo nu en dan regent en soms de zon zich laat zien.

“Dinsdag is er veel bewolking en vallen er een paar buien”, vertelt Kamphuis. “Later op de dag breekt de zon zo nu en dan door en waait er een matige tot vrij krachtige westenwind, windkracht 4 tot 5. Woensdag vallen er een paar gure buien met kans op hagel en zware windstoten. Verder is er ook af en toe zon en staat er een krachtige westenwind, windkracht 5 tot 6. Langs de Wadden waait het hard tot stormachtig. Het wordt 7 graden.”

“Donderdag is er eerst af en toe zon en neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Gaandeweg de middag gaat het regenen. Het wordt 8 graden. Vrijdag is het grijs met zo nu en dan lichte regen. Bij een matige westenwind wordt het dan 9 graden. Zaterdag is het zacht bij 10 graden. Het is bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen. Zondag valt er een bui, maar breekt de zon ook zo nu en dan door. Met 6 graden is het dan wat kouder. Na het weekend lijkt het weerbeeld geleidelijk aan te gaan stabiliseren. En misschien draait de wind later in de week wel naar het oosten, dankzij drukstijgingen boven Scandinavië.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.