Dierenambulance krijgt ‘over datum’ coronabescherming van UMCG

nieuws
Foto: 112 Groningen

Het UMCG heeft de Dierenambulance Groningen deze week blij gemaakt met jassen, operatiemutsen, handschoenen en ander beschermingsmateriaal uit het begin van de coronaperiode in het ziekenhuis.

Volgens het ziekenhuis werd in de coronatijd een overdaad aan extra persoonlijke beschermingsmiddelen ingekocht. Omdat er op sommige momenten tekorten dreigden in dergelijk materiaal, vaak ook andere soorten en maten aangeschaft dan normaal. Een aantal van deze incourante beschermingsmiddelen bleven daarom over.

“Nu de pandemie voorbij is en de houdbaarheidsdatum van sommige spullen naderde, dreigden we een deel van onze voorraad weg te moeten gooien”, laat het UMCG vrijdag weten. “Dat is natuurlijk zonde. Daarom zochten we een andere bestemming voor deze spullen en we zijn blij dat we die hebben gevonden: bij de dierenambulance konden ze onze materialen maar wat goed gebruiken!”

De dierenambulance kan de beschermingsmiddelen goed gebruiken. De beschermde materialen worden onder meer gebruikt bij reddingen van dieren waar sprake kan zijn van besmettelijke ziektes, waaronder de vogelgriep.