De Dag van de Croissant: ‘We hebben veel verschillende varianten’

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Groningen is de croissant populair. Het broodje van gerezen bladerdeeg wordt vandaag extra geëerd met de internationale feestdag: De Dag van de Croissant. 

Bij croissanterie Pigalle aan de Stoeldraaiersstraat weten ze alles over de croissant en waar die aan moet voldoen. ‘Ten eerste moet de croissant vers zijn. Ook knapperig en luchtig en dat het deeg nog een beetje warm is. Dat vinden wij heel belangrijk’, vertelt Stephanie Oldenburger, eigenaar van Pigalle.

Populair

Croissants kan je vinden in alle soorten en maten: naturel, met kaas of zelfs geserveerd als gebakje. Volgens de croissanterie zijn de Groningers in ieder geval zoetekauwen. ‘Croissant met jam is erg populair of met boter en Nutella. We hebben hier veel chocoladeliefhebbers’, vertelt Oldenburger. ‘Zelf eet ik het liefste met Nutella, maar hier wordt van alles besteld.’