Aanpak Ring Zuid waarschuwt voor geluidsoverlast vanwege sloop en bouw Julianabrug

nieuws
Impressie van het oude ontwerp voor het verkeersplein - Afbeelding via Aanpak Ring-Zuid

Bewoners rond de Julianabrug moeten de komende tijd rekening houden met geluidsoverlast. Deze week begint men met sloopwerkzaamheden, volgende maand start de bouw van de nieuwe brug.

De sloopwerkzaamheden vinden plaats aan de westzijde, aan de kant van de Muntinglaan. “Deze werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2023”, meldt Aanpak Ring Zuid. “Volgende maand gaan we een bouwkuip maken voor de nieuwbouw van de brug. Door alle opeenvolgende werkzaamheden kunnen omwonenden lange tijd te maken hebben met geluidsoverlast.”

Geluidsoverlast en trillingen
Eind vorig jaar is de basculekelder van de oude Julianabrug afgebroken. “Om dit te kunnen doen, hebben we eerst een bouwkuip om de kelder gebouwd. Inmiddels is het sloopwerk klaar, en daarom kunnen we de bouwkuip weer weghalen. Maandag zijn we begonnen met het uit-trillen van de palen van de bouwkuip die in het Noord Willemskanaal staan. De komende weken beginnen we met de sloop van het laatste stuk van de oude tunnel van de Brailleweg. Het grootste deel hiervan kunnen we niet met de knip-methode verwijderen. Hier maken we gebruik van de prik-manier. Dit zal leiden tot geluidsoverlast en trillingen.” Begin februari vinden er sloopwerkzaamheden plaats op de plek waar het nieuwe Julianaplein moet komen. Hier zullen damwanden van de waterkelder verwijderd worden.

Nieuwe Julianabrug
Over ruim vijf weken begint de start van de bouw aan de nieuwe Julianabrug. “Daarvoor maken we eerst een bouwkuip. Vanaf 13 februari trillen we damwanden en buispalen aan de westkant van het kanaal in. Het laatste stuk van de damwanden en buispalen heien we na. Deze werkzaamheden duren drie weken. Vanaf 13 maart doen we dit ook aan de oostzijde. Hier zijn we ook drie weken mee bezig.”

De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam die hier te bekijken is.