Vrijdag begint droog, maar eindigt met regen; oudejaarsavond lijkt natte bedoening te worden

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Vrijdag is voorlopig de laatste dag waarop Groningen nog enige zonneschijn kan verwachten. Daarna verdwijnt onze ster veelal achter de wolken en begint een jaarwisselingsweekend met een hoop regen.

De laatste dag voor het weekend begint droog en ook de zon laat zich zien. Rond het middaguur tikt het kwik een graad of 6 aan, maar deze blijft daarna stijgen. Aan het einde van de middag betrekt de lucht verder en verdwijnt de zon achter een wolkenpak. Deze wolken brengen ook een paar buien met zich mee. De wind waait uit het zuiden of zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.

De nacht naar oudejaarsdag verloopt wisselend, terwijl de temperatuur blijft stijgen. In de ochtend vallen er al een paar buien. Rond het middaguur neemt de buienactiviteit iets af, om aan het einde van de middag heviger terug te keren. In de aanloop naar de jaarwisselingen kan er op sommige momenten flink wat water naar beneden komen. De temperatuur piekt op zaterdag rond de 13 of 14 graden en blijft daar ook gedurende de avond en nacht op steken. De vrij krachtige wind blijft uit het zuidwesten waaien.

Ook nieuwjaarsdag (zondag) verloopt geenszins droog, maar lijkt iets minder regenachtig te verlopen dan de laatste dag van 2022. De temperatuur blijft hoog met 14 graden. Dit weerbeeld houdt ook maandag aan, maar wel met dalende temperaturen. Op dinsdag daalt de temperatuur, neemt de buiendichtheid af en kan ook de zon zich weer eens laten zien.