Zaterdagochtend mogelijk alsnog een marathon op ijsbaan in Noordlaren

nieuws
Marathon Noordlaren

De kans bestaat dat ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren dit weekend alsnog een marathon op haar natuurijsbaan gaat organiseren. Die zou dan zaterdagochtend plaats moeten gaan vinden.

KNSB-disciplinemanager marathon Willem Hut mag vrijdagochtend vroeg langskomen bij de baan om het ijs te keuren, laat Schaatsen.nl weten. Als de baan de keuring doorstaat, overweegt Hut zaterdagochtend een race uit te schrijven. Die race zou dan plaatsvinden tussen het programma op kunstijsbanen. Een dag later (zondagochtend) zou er een tweede race bij kunnen komen in Nieuw-Buinen.

De ijsbaan in Noordlaren leek woensdag één van de grote kanshebbers om de eerste natuurijsmarathon van dit jaar te mogen organiseren. Het ijs bleek echter niet dik genoeg en de eer ging naar het Friese Burgum. De twee races werden gewonnen door Gary Hekman en Maaike Verweij. Voor Noordlaren leek vervolgens donderdagochtend een goede optie om de tweede marathon van het jaar te organiseren, maar ook toen gooide het weer roet in het eten.

Als de race doorgaat, vindt deze om half tien in de ochtend plaats.