Tentoonstelling Rolling Stones vanaf eind juni terug in Groninger Museum

nieuws
Foto Wouter Holsappel: Groninger Museum Rolling Stones

De tentoonstelling Unzipped over de Rolling Stones komt vanaf 30 juni volgend jaar tot januari 2024 terug in het Groninger Museum. Dat maakte het museum dinsdagmiddag bekend.

Door de coronamaatregelen hebben weinig mensen de tentoonstelling kunnen zien in 2021, omdat het Groninger Museum grotendeels dicht was. Daarom besloot het museum in april 2021 al dat de tentoonstelling terug zou keren. Directeur Andreas Blühm zocht vorig jaar al contact met het management van de Rolling Stones om de tentoonstelling weer naar Groningen te halen.

Met de terugkeer van de tentoonstelling hoopt het Groninger Museum haar doel van 150.000 bezoekers voor de tentoonstelling alsnog te halen. In de vier maanden die Unzipped in 2020 en 2021 in Groningen spendeerde, kon het museum slechts 20.000 bezoekers verwelkomen.

Tickets zijn vanaf maart 2023 verkrijgbaar.