Noodopvang Damsterdiep overgedragen aan COA

nieuws

De gemeente Groningen is sinds vrijdag niet meer verantwoordelijk voor de noodopvanglocatie voor asielzoekers aan het Damsterdiep. Het COA neemt vanaf nu de verantwoordelijkheid voor de opvanglocatie over.

De gemeente ving sinds juni maximaal 150 mensen op in het pand aan het Damsterdiep, omdat het opvangcentrum van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Ter Apel overvol is. De opvang in het voormalige pand van het Leger des Heils zou eigenlijk per 1 december sluiten, maar de gemeente besloot vorige maand om de opvanglocatie tot 1 februari open te houden.

Daar komt nu verandering in. Het COA mag de opvanglocatie in ieder geval gebruiken tot 1 januari volgend jaar. Het COA gaat de spreekkamers en werkplekken voor personeel de komende periode iets anders inrichten. Daardoor wordt het aantal opvangplekken iets kleiner.

OOG nam in oktober geleden nog een kijkje in de opvanglocatie. Deze reportage is hieronder te zien.