Motor Henk de Haan na drie jaar opnieuw verloot voor Voedselbank

nieuws
Foto: Voedselbank Groningen

Drie jaar geleden deed Henk de Haan het al eens en nu doet hij het opnieuw: zijn knalgele Honda wordt verloot voor de Voedselbanken in Groningen. In 2019 leverde de veiling van de motor ruim tienduizend euro op.

De motor werd in 2019 gewonnen door de destijds 82-jarige mevrouw Veldman uit Wormer in Noord-Holland. De geboren en getogen Stadjer hoorde van de verloting en besloot destijds vijftig loten te kopen. Maar de dame zag zich niet op de motor rondrijden en besloot hem meteen terug te geven aan de Voedselbank.

De totale verkoop van de loten voor de motor leverden destijds ruim tienduizend euro op en werd verdeeld over de voedselbanken in de provincie. De motor werd in 2019 al volledig opgeknapt door studenten van Noorderpoort. Zij gaven de stalen ros opnieuw een beurt en de motor is klaar voor de tweede verloting.

Henk organiseert de actie samen met de oud-voorzitter van de Voedselbank stad Groningen en het distributiecentrum Ulfert Molenhuis. Zij hopen nu een bedrag van 20.000 euro binnen te halen. “Als we het streefbedrag halen dan krijgen alle gezinnen een flink stuk kaas, eieren en bak/braad vloeibaar of boter”, laat Molenhuis weten.

Wil je kans maken op de kanariegele motor van de oud-voetballer? U kunt voor vijf euro een lot kopen via de website van de Voedselbank. Eind januari wordt de winnaar bekend gemaakt.rdt weer een kerstactie.