Moeizame winst Donar op Landstede Hammers

nieuws
De nieuwe aanwinst van Donar, Andrej Magdevski, in actie (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zondagmiddag in eigen huis gewonnen van Landstede Hammers uit Zwolle. De overwinning kwam in de slotfase tot stand: 72-69.

Er stond veel op het spel voor de Groninger basketballers, die de vorige vier wedstrijden in de BNXT League verloren. De Zwollenaren kwamen door een aantal driepunters op 9-16, maar daarna ging de thuisploeg de schoten beter verdedigen, waardoor de stand na 10 minuten 18-16 was. In het tweede kwart liep Donar eerst wat uit, maar vervolgens kwamen de gasten weer op voorsprong en die hielden ze tot aan de rust: 36-39.

In het derde kwart bleef Landstede Hammers een voorsprong houden en aan het eind van het derde kwart was het verschil wederom 3 punten: 53-56. In het laatste kwart liep Donar uit tot 81-68, maar daarna kwamen er toch weer twee rake driepunters van de tegenstander. In de slotfase wist Donar de overwinning toch uit het vuur te slepen.

Topscorer bij Donar was Viktor Gaddefors met 18 punten. De nieuwe spelverdeler Andrej Magdevski maakte zijn debuut. Hij speelde 20 minuten en liet een goede indruk achter. Hij scoorde 10 punten. Bij Landstede Hammers was Felix Terins topscorer met 21 punten.