Marianne Timmer, Henk Grol en Roel Boomstra aan tafel bij Dione de Graaff op Groninger Sportgala

nieuws
Foto via Martini Ziekenhuis

Olympisch schaatskampioen Marianne Timmer, oud-judoka Henk Grol en damgrootmeester Roel Boomstra zijn komende maandag aanwezig bij het Sportgala Groningen.

De drie Groningse topsporters schuiven aan bij presentatrice Dione de Graaff voor het onderdeel ‘Sport aan Tafel’.

Timmer en Grol zijn inmiddels bekenden van elkaar, na hun deelname aan het EO-programma Meer dan goud. Daarin vertelden de sporters openhartig over hun prestaties, overwinningen en ontroerende gebeurtenissen tijdens hun carrière als topsporter. Damwereldkampioen Roel Boomstra is nog ‘actief’ als topsporter, maar gaat over een kleine maand stoppen. Na dit jaar keert hij niet terug achter het dambord en gaat hij zich richten op een carrière als software-programmeur bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

De drie sporters vormen deel van het aanvullende programma tijdens het gala, waarin het natuurlijk vooral gaat om de winnaars van de Groninger Sportprijzen. De Sportprijscommissie maakte half november de genomineerden voor Sporter, Sportploeg en Aangepaste sport bekend. De stembussen zijn inmiddels gesloten en komende maandag wordt bekend wie er met de prijzen naar huis gaan.