Dit zijn de genomineerden voor het Sportgala Groningen

nieuws
Foto via Groninger Sportgala

De stembussen voor het Sportgala Groningen 2022 zijn dinsdagochtend geopend. De Sportprijscommissie maakte dinsdagochtend de genomineerden voor Sporter, Sportploeg en Aangepaste sport bekend. Tot en met 4 december kan gestemd worden op de genomineerden.

De genomineerden in de categorie Sporter zijn roeier Melvin Twellaar, hoogspringster Britt Weerman en springruiter Jur Vrieling. Voor de categorie Aangepaste sport zijn handbikester Melanie Helweg en rolstoelrugbyers Jop van der Laan en Ben Bazuin genomineerd. Volleybalclub Lycurgus, de dames van Groningen Atletiek, basketbalclub Donar en de dames van wielerploeg NWVG maken kans op de prijs in de categorie Sportploeg. Verder maken shorttracker Jenning de Boo, zwemster Janna van Kooten en voetballer Thijmen Blokzijl kans op de prijs voor Sporttalent.

Stemmen kan tot 4 december via de website van het Sportgala Groningen. Dan kan op de genomineerden in de categorieën Sporter, Sportploeg en Aangepaste Sport. De prijswinnaar in de categorie Sporttalent wordt gekozen door de Sportprijscommissie. Tenslotte is er de Sportprijs Groningen. Die kan worden gewonnen door een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots, die zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve wijze heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie. Het publiek kan kandidaten aandragen voor deze prijs.

Op maandag 12 december worden de prijzen uitgereikt tijdens het Groninger Sportgala in MartiniPlaza, onder leiding van presentatrice Dione de Graaff.