Grijs weer blijft onverminderd de boventoon voeren; tweede kerstdag krijgt mogelijk wit staartje

nieuws
Foto: Engin Akyurt via Pixabay

Met een paar kleine onderbrekingen blijft grijs en relatief zacht weer de boventoon voeren in het Groningse weerbeeld tot na de Kerst. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. Een echte witte kerst zit er dan ook niet in, al kan maandag (Tweede Kerstdag) misschien een klein sneeuwstaartje krijgen.

Donderdag brengt in ieder geval geen regen met zich mee, aldus Kamphuis. Wel begint de dag met kans op mist: “De rest van de dag wisselen wolkenvelden en een paar opklaringen elkaar af en het wordt 9 graden bij een matige zuidwestenwind. In de nacht van donderdag op vrijdag is er opnieuw kans op (dichte) mist, bij minima van 2 of 3 gaden. Dat is ook vrijdagochtend het geval. Tijdens de rest van de vrijdagochtend kan er al een spatje motregen vallen en in middag volgt van het zuiden uit (veel) regen. Het is dan waterkoud bij 5 of 6 graden, bij een zwakke oostenwind.”

De eerste dag van het weekend brengt iets droger weer, vervolgt Kamphuis: “Zatetwerdag is het grijs en zacht, met soms wat lichte regen of motregen en een temperatuur rond de 9 graden. Ook eerste kerstdag is het bewolkt. Er zijn dan opnieuw perioden met regen bij 8 graden en een matige zuidenwind. Tweede Kerstdag is het een stuk droger en kan zelfs af en toe de zon even schijnen. Het wordt 8 of 9 graden, met in de avond kans op een winterse bui. Dinsdag wordt het weer een stuk natter en zo blijft het de komende tijd flink wisselvallig.”