FC Groningen wijst Ngonge per direct de deur

nieuws
Foto via FC Groningen

Cyril Ngonge mag per direct vertrekken bij FC Groningen. De club zet de 22-jarige aanvaller permanent uit de selectie, omdat de Belg niet voldoet aan de eisen die de club stelt aan haar spelers.

Ngonge heeft een doorlopend contract bij FC Groningen tot de zomer van 2025, maar de speler zal niet meer terugkeren in de eerste selectie van de club. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus komt de club tot deze beslissing vanwege zijn mentaliteit: “Cyril is een talentvolle speler, maar hoewel hij hierop veelvuldig is gewezen voldoet hij niet aan de normen en eisen die wij stellen aan het trainen en voetballen bij FC Groningen.”

Ngonge raakte, na zijn overstap uit Waalwijk in de zomer van 2021, meermaals in opspraak. Tijdens zijn eerste seizoen in Groningen zette toenmalig trainer Danny Buys de Belg al eens uit de basiself vanwege zijn instelling. Afgelopen september deed zijn opvolger Frank Wormuth hetzelfde en verwijderde Ngonge zelfs uit de eerste selectie van FC Groningen. Op de dag van het vertrek van Wormuth (14 november) werd Ngonge naar huis gestuurd, omdat hij te laat aankwam voor de training. Destijds ging het gerucht dat de Belg beschonken op de training zou zijn verschenen, maar dat werd weersproken door andere bronnen rond de club.

De aanvaller traint bij het onder-21 elftal van FC Groningen, totdat hij een nieuwe werkgever heeft gevonden.