Ngonge en Musampa naar huis gestuurd: ‘Spelers waren niet in staat te trainen’

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Spelers Cyril Ngonge en Nordin Musampa zijn maandagochtend naar huis gestuurd voor de laatste training van FC Groningen voor de winterstop. Dat meldden verschillende media maandagmiddag.

De twee spelers zijn volgens de club naar huis gestuurd, omdat ze niet in staat waren om te trainen. Ook kwamen Ngonge en Musampa te laat aan op het trainingscomplex. RTV Noord weet daarnaast te melden dat de twee spelers voor het incident de ‘maximale boete’ krijgen opgelegd voor het incident.

Wat er precies is gebeurd, meldt de club niet. Op sociale media ging maandag het verhaal dat één van de spelers van FC Groningen zondagavond een feestje had georganiseerd, waar de twee naartoe zouden zijn geweest. Dit feestje zou tot diep in de nacht hebben geduurd. Volgens de geruchten zouden de twee onder invloed van alcohol zijn aangekomen op het trainingscomplex, maar betrouwbare bronnen rond de club stellen dat van dronkenschap geen sprake zou zijn geweest. Ngonge zou zich slechts hebben verslapen.

In de geruchtenmolen ging ook de naam van Joey Pelupessi rond als betrokkene, maar hij stond maandagochtend gewoon op het trainingsveld.

Het incident ging vooraf aan het ontslag van trainer Frank Wormuth. Hij moest maandagochtend zijn biezen pakken vanwege de tegenvallende prestaties van FC Groningen.