Erepenning gemeente Groningen voor vertrekkend UMCG-bestuurslid Henk Snapper

nieuws
Burgemeester van Groningen Koen Schuiling met Henk Snapper en zijn gezin - Foto via UMCG

Bij zijn afscheid als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft Henk Snapper de Erepenning van de gemeente Groningen ontvangen.

Snapper nam dinsdagmiddag afscheid van het UMCG, waar hij sinds 2004 werkzaam was. De laatste tien jaar was Snapper lid en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur. Burgemeester Koen Schuiling reikte Snapper de Erepenning van de gemeente Groningen uit voor zijn verdiensten voor het UMCG en daarmee de Groninger samenleving. Schuiling noemde Snapper het ‘geweten van de organisatie’, vanwege zijn oog voor de publieke zaak en de ethische dimensies binnen zijn werk.

Ook kreeg Snapper de Thomassen à Thuessinkpenning van het UMCG vanwege zijn grote verdiensten voor het ziekenhuis. Het ziekenhuis roemt Snapper vanwege zijn financiële verantwoordelijkheid bij grote ontwikkelingen binnen het UMCG, waaronder de ontwikkeling van het protonentherapiecentrum en het Ommelander Ziekenhuis (een onderdeel van het UMCG). Daarnaast was Snapper verantwoordelijk voor de implementatie van het elektronisch patiëntendossier en leidde hij de grootschalige uitbreidings- en vernieuwingsopgave binnen het ziekenhuis.

Snapper verruilt het UMCG per 1 januari voor het Amsterdam UMC, waar hij opnieuw een bestuursfunctie krijgt. Het UMCG zoekt nog naar een opvolger voor Snapper.