Celstraf voor vrouw die ex-vriend overviel en mishandelde in woning aan Lierstraat

nieuws

Een 27-jarige vrouw uit Groningen is donderdag veroordeeld tot drie jaar cel (en één jaar voorwaardelijk). De vrouw pleegde, samen met twee andere verdachten (waaronder haar broer) een overval op haar ex-vriend in een woning aan de Lierstraat in Paddepoel. Daarbij liep het slachtoffer aanzienlijk letsel op en werd daarnaast beroofd van telefoons en een klein geldbedrag.

De vrouw hoorde twee weken geleden nog vijf jaar cel tegen zich eisen door het Openbaar Ministerie. De rechter trof echter een jaar van de straftijd af, omdat de vrouw al ruim twee jaar wacht op de behandeling van de zaak.

In de nacht van 21 augustus 2019 drong de vrouw, samen met haar broer en een ander familielid, de woning van haar ex-vriend binnen. De twee hadden hun relatie een paar dagen ervoor beëindigd en de vrouw werd door haar ex-partner de deur gewezen. Ze had nog wel een sleutel, dus nam ze met de andere overvallers een taxi naar het huis van het slachtoffer. Daar wachtten ze een aantal uren, totdat de ex-vriend thuis was.

Die werd vrijwel meteen aangevallen door de inmiddels in bivakmutsen getooide overvallers. De man kreeg pepperspray in zijn gezicht en werd tegen het hoofd gestompt en geslagen. Het slachtoffer wist tijdens de worsteling de bivakmuts van één overvaller af te trekken en zag dat het ging om de broer van zijn ex. De overvallers wisten de man te beroven van twee mobiele telefoons en namen vervolgens hun vertrek. Het slachtoffer bleef achter met een gebroken neus en een gezicht vol blauwe plekken en sneetjes. Daarvoor moest de man worden behandeld in het UMCG.

De vrouw werd, naast de overval op haar ex-partner, ook veroordeeld voor de diefstal van pinpassen en een mobiele telefoon. Die nam ze mee bij haar werk als prostituee. Met de passen nam de vrouw geld op, waaronder een aantal grote bedragen.