Betaald parkeren in Stadspark uitgesteld

nieuws
Foto Andor Heij: Bruggetje Stadspark

Waar in delen van Corpus den Hoorn en Hoornse Meer vanaf volgend jaar maart betaald moet worden voor een parkeerplek, stelt het gemeentebestuur de invoering van eenzelfde maatregel in het Stadspark voorlopig uit. Volgens wethouder Broeksma is het niet verstandig om de maatregel in te voeren, zolang niet duidelijk is hoe het verkeer in het park er de komende jaren uit gaat zien.

De gemeente is sinds oktober vorig jaar bezig met een geleidelijke uitbreiding van het betaald parkeren in een groter gebied van de Stad. In het afgelopen jaar werd het betaalde parkeren al uitgebreid naar de West-Indische buurt, de Oosterparkwijk, Coendersborg, Helpman-West, Selwerd, Paddepoel, De Hoogte, De Wijert-Noord en Tuinwijk. Daar zouden vanaf volgend jaar maart ook delen van Corpus den Hoorn, Hoornse Meer en het Stadspark bij komen.

Maar het gemeentebestuur stelt dat het nu invoeren van betaald parkeren voor het Stadspark op een ongelegen moment zou komen, als de maatregel volgend jaar maart ingaat. De gemeente stelde vorig jaar een nieuwe visie vast voor het park, waardoor ook het verkeer door het park een andere inrichting krijgt. Het autoverkeer in het park wordt beperkt en de gemeente wil parkeren zoveel mogelijk aan de rand van het park laten plaatsvinden.

“De plaatsing van betaalautomaten dienen we af te stemmen op deze toekomstige inrichting voor parkeerplaatsen”, schrijft wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) woensdagmiddag aan de raad. “Ook wonen er in het Stadspark, anders dan in andere wijken van de gemeente, geen inwoners. Parkeren kent hierdoor een andere wekelijkse dynamiek. We willen samen met de gevestigde partijen in het park op zoek naar een betaalvenster dat past bij deze dynamiek en dat ook aansluit bij het betaalvenster van de omliggende wijken.”

Dat betekent concreet dat er pas wordt gewerkt met betaald parkeren in het Stadspark, zodra er een zogenaamd mobiliteitsplan ligt. Dat plan moet ergens volgend jaar klaar zijn. In dit plan staat ook hoe het betaald parkeren in het park eruit moet gaan zien. Een precieze, nieuwe datum voor de invoering van het betaald parkeren in het Stadspark noemt de wethouder niet.