Be Quick 1887 kan tegen HBS niet profiteren van man meer situatie

Foto Andor Heij. Be Quick 1887

Be Quick 1887 verloor zondag in Den Haag met 2-0 van HBS, de koploper uit de vierde divisie A. De Groningers speelden zowat de hele tweede helft met een man meer, maar konden er niet van profiteren.

Het duel begon bijna anderhalf uur later, omdat er maar één grensrechter aanwezig was en er een tweede gevonden moest worden. Be Quick begon goed aan de wedstrijd en kreeg een grote kans via Joris Reiziger, die maar rakelings naast ging. HBS kwam beter in de wedstrijd, kreeg enkele mogelijkheden en opende de score na 35 minuten via Illias Kariouh. Dat gebeurde na een fout achterin bij Be Quick.

Direct na rust kreeg spits Geertjan Liewes een grote kans op de gelijkmaker. Liewes werd na 50 minuten gevloerd en Kevin Schutte van HBS kreeg zijn tweede gele en dus rode kaart. Be Quick drukte met een man meer, maar HBS bleef betrekkelijk eenvoudig overeind. Na nog een fout achterin bij de Groningers bepaalde Kariouh in de 78e minuut met zijn tweede de eindstand: 2-0.

Be Quick gaat als achtste de winterstop in met 24 punten uit 15 wedstrijden.