Automatiseringsbedrijf Klippa uit Stad wint Groninger Ondernemingsprijs 2022

Tijdens een feestelijke finaleavond in MartiniPlaza maakte Commissaris der Koning René Paas donderdagavond bekend dat softwarebedrijf Klippa uit Stad dit jaar de winnaar is van de Groninger Ondernemingsprijs.

Klippa was, samen met Gallagher Europe en Kampen Industrial Care (ook allebei uit de gemeente Groningen), één van de drie overgebleven genomineerden voor de prijs van dit jaar. De drie bedrijven kregen de afgelopen maanden bezoek van zowel de jury als van vakspecialisten. Op basis van gesprekken met de bedrijven bepaalde de jury vervolgens dat Klippa de winnaar was van de prijs voor 2022, al was het volgens juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde provincie Groningen) een uiterst moeilijke keuze.

Automatiseringsbedrijf Klippa digitaliseert en automatiseert ‘repeterende werkzaamheden’ voor bedrijven. Denk daarbij aan declaraties invoeren, facturen verwerken, bonnetjes scannen en ander ‘bulkwerk’ wat veel tijd vergt.

De jury van de Groninger Ondernemingsprijs roemde het bedrijf vanwege haar ’top technologisch werk, dat wereldwijd wordt toegepast’. Daarnaast merkt de jury bij Klippa specifiek het ‘hart voor Groningen’, een goed oog voor haar medewerkers, de aandacht voor Gronings talent, een indrukwekkende groei en de uitstekende toepassing van kunstmatige intelligentie op.