1F zaterdag: VV Groningen en PKC’83 bewaren opwinding tot het laatst

sport
Foto Andor Heij. PKC'83 sticht gevaar voor het VVG doel.

Twee rode kaarten, een gestopte strafschop in blessuretijd en drie treffers in de slotfase. Kortom VV Groningen en PKC’83 maakten er in 1F zaterdag een spektakelstuk van: 2-2. ON won en Gorecht verloor in 1F.

De stadsderby tussen VV Groningen en PKC’83 zaterdagmiddag eindigde in een 2-2 gelijkspel. De opwindende slotfase maakte de wat matte partij helemaal goed. Voor rust kreeg PKC’83 de meeste mogelijkheden, maar het was VVG dat er in de laatste paar minuten een offensief uit perste en op voorsprong kwam. Tyson dos Santos, die vlak daarvoor een kans miste, kapte zich vrij en schoot raak: 1-0.

Na rust probeerde PKC het wel, maar de gasten kregen in eerste instantie nauwelijks een kans, op een schot van Wesley Walstra na. VVG leek makkelijk op de been te blijven totdat Haaye Feenstra in de 75e minuut zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg na een overtreding op Walstra.

Desondanks kwam VVG na 80 minuten op 2-0. Een verre uittrap van doelman Jonathan Hensens werd opgepikt door Sem Folkerts en die faalde oog in oog met PKC doelman Ben Meedendorp niet.

PKC drong met een man meer aan en twee minuten later schoot Vigan Hoxhaj de 2-1 in de touwen. PKC kreeg nog een goede kans via Walstra die door VVG verdediger Youri ter Arkel geblokt werd. In blessuretijd viel de 2-2 alsnog, toen Jivan Vroom een voorzet binnen gleed.

Het leek toch nog goed te komen voor VVG. Een minuut later werd Jonathan van Dorssen gevloerd en VVG kreeg een strafschop. In het tumult dat volgde kreeg PKC doelman Meedendorp direct rood, omdat hij te heftig protesteerde. Veldspeler Kay Bootsma trok de keepershandschoenen aan en bokste de strafschop van Ter Arkel uit het doel. De scheidsrechter vond het meteen welletjes, zodat iedereen nog op tijd naar huis of naar de kantine kon om naar de WK wedstrijd Nederland – Verenigde Staten te kijken.

Winst ON, nederlaag Gorecht

In dezelfde eerste klasse F op zaterdag won Oranje Nassau uit met 1-0 bij Drachtster Boys. Thomas Careman scoorde in de 79e minuut voor ON. Rick Wiersma mikte vlak voor tijd de bal nog tegen de paal.

Gorecht verloor bij Hoogezand met 2-1. Tom Traas scoorde voor Gorecht.

Oranje Nassau is achter Blauw Wit’34 en Pelikaan S derde in 1F met 23 punten uit 10 wedstrijden. PKC’83 is zevende met 14 uit 10. VVG is tiende met 9 uit 10 en Gorecht staat elfde met ook 9 uit 10.

Volgende week zaterdag is er opnieuw een stadsderby. Op sportpark Coendersborg speelt Oranje Nassau dan tegen VV Groningen.