‘Zondag zonnige perioden, vanaf dinsdag zetten depressies de aanval in’

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen verlopen rustig en zonnig. Vanaf dinsdag zetten depressies de aanval in, waardoor de regenkansen gaan toenemen.

Zondag zijn er zonnige perioden, waarbij in de ochtend ook bewolking aanwezig is. In de middag passeren af en toe stapel- en sluierwolken. Het blijft droog en bij een matige wind uit oostelijke richting wordt het 11 of 12 graden. De nacht van zondag op maandag verloopt helder waarbij de minimumtemperatuur uitkomt op 4 of 5 graden.

Ook op maandag zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft droog en bij een zwakke wind uit oostelijke richtingen wordt het 9 of 10 graden. Op dinsdag kantelt het weerbeeld. De wind draait naar het zuiden. Een hogedrukgebied dat bij ons voor rustig weer zorgde wordt aangevallen door depressies. Die depressies lijken aan de winnende hand waardoor Nederland bereikbaar wordt voor storingen. Op dinsdag wordt het 10 graden en is het overwegend bewolkt. In de avond kan er regen vallen. Ook woensdagochtend lijkt nat te gaan verlopen. In de middag zijn er opklaringen en wordt het 10 graden.