Voorlopig geen fietsenkelder onder universiteitsbieb

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

De kelder van de Universiteitsbibliotheek (UB) aan het Broerplein wordt voorlopig geen grote fietsenparkeerplaats. Volgens de Universiteitskrant heeft de RUG de plannen, die het plein in 2024 hadden moeten verlossen van de grote hoeveelheid fietsen, voor nu in de ijskast gezet.

De RUG en de gemeente wilden een grote fietsenkelder bouwen in de kelder van de UB, waar tussen de 1.200 en 1.800 fietsen een plekje zouden krijgen. Maar de RUG kan geen alternatieve opslagruimte vinden waar de drie miljoen boeken, tijdschriften, kranten en ander opgeslagen naslagwerk voor de toekomst kunnen worden opgeslagen. Een nieuw gebouw zou te duur zijn en bestaande gebouwen zijn volgens de universiteit niet geschikt.

De gemeente en de universiteit wilden, onder meer door de fietsenkelder, in 2024 alle fietsen weg hebben van het plein tussen het Academiegebouw en de UB. Die plannen lijken daarmee voorlopig in de ijskast gezet.