Talentvolle Kjeld Zuidema verlengt contract bij Donar: ‘Dit is mijn thuis’

sport
Foto: Donar

Donar-speler Kjeld Zuidema heeft zijn contract bij de Groningse basketbalclub Donar verlengd tot en met het seizoen 2025-2026. De 21-jarige en 1.94 meter lange forward speelt al zijn hele basketballeven voor de Groningse basketbaltrots.

De afgelopen seizoenen moest de jongeling vooral minuten sprokkelen op de momenten dat het er niet echt meer om ging, maar dit seizoen lijkt Zuidema een vast onderdeel van de rotatie te zijn geworden. “Misschien wel de belangrijkste reden om te blijven is dat ik uit Groningen kom en dat dit mijn thuis is. Ik heb mijn familie hier, ben hier geboren en woon hier nu al weer een paar jaar en ken de omgeving en club dus goed. Ook blijft het geweldig om m’n droom om in een vol MartiniPlaza te spelen elke week weer te beleven. Ik hoop hier nog veel prijzen te winnen en heb daarom 3 jaar bijgetekend.”, aldus Kjeld Zuidema op de website van Donar.

Donar zet met het verlengen van Zuidema vooral in op de potentie die ze in de jongeling zien: “We willen een sterke en stabiele kern bouwen voor een langere periode met Nederlandse spelers. Door het contracteren van Kjeld zijn we een stap dichterbij dat idee gekomen,” aldus Technisch Directeur Drago Pasalic via het officiële clubkanaal.