Stadjer (18) met twee alarmpistolen aangehouden in internationale trein

nieuws
Foto: Marechaussee Zevenaar via Instagram (@marechaussee_zevenaar)

Beambten van de Koninklijke Marechaussee hebben vorige week een achttienjarige man uit Groningen aangehouden in een internationale trein tussen Düsseldorf en Arnhem. De man had twee alarmpistolen bij zich in zijn bagage.

De aanhouding vond afgelopen woensdag al plaats, maar de Marechaussee maakte de aanhouding maandagochtend bekend.

De Stadjer werd in de trein gevraagd naar zijn identiteitskaart, maar kwam volgens de beambten erg zenuwachtig over. De Stadjer was volgens de Marechaussee onduidelijk over zijn reisdoel en na controle bleek de Groninger in de systemen van de handhaving voor te komen voor verschillende eerdere gepleegde feiten.

Daarop besloot de Marechaussee op de man af te vragen om alle wapens de die Stadjer mogelijk bij zich zou hebben aan te geven. De man verklaarde hierop dat hij een tweetal alarmpistolen bij zich had. Na controle bleek dat er inderdaad twee zwarte koffers met daarin een tweetal alarmpistolen in zijn tas zaten.

De Stadjer werd vervolgens aangehouden voor verboden wapenbezit en is overgedragen aan de Politie Arnhem-Noord.