Ruime uitzeges voor ON en PKC83, VVG en Gorecht kansloos onderuit

Foto Martijn Minnema: VVG kwam veel te kort tegen Pelikaan S

In de zaterdag Eerste Klasse boekten Oranje Nassau en PKC’83 in Friesland ruime zeges. VV Groningen verloor vrij kansloos van koploper Pelikaan S en Gorecht ging bij Drachtster Boys onderuit.

VV Groningen ging thuis met 0-3 onderuit tegen koploper Pelikaan S. Voor rust was Pelikaan S zonder groots te spelen de betere. De weinige kansen in de eerste helft waren voor de gasten, VV Groningen werd nauwelijks gevaarlijk.
Wat Pelikaan S voor rust na liet gebeurde direct na rust wel, al had het daarbij de hulp van VVG verdediger Youri van Arkel nodig, die zijn inzet in het eigen doel zag belanden. Binnen de minuut na rust stond het daarmee 0-1.

Pelikaan S oogde feller, VVG onrustig. Het spel was veelal rommelig en VVG was de bal vaak snel kwijt. Een opleving rond het uur leverde VVG zijn eerste kansen op. De goal viel in de 68′ minuut echter aan de andere kant waarmee de opleving van korte duur was. Na knullig balverlies van Derguti kon Pelikaan S counteren, uit de corner die daar uit voortkwam tikte Fahim Bellghroub van dichtbij de 0-2 binnen. Vijf minuten later gooide Omar Kavak met een fraaie knal in de bovenhoek het duel volledig in het slot met de 0-3. VVG heeft na zes wedstrijden pas één keer gewonnen en staat op plek elf.

Oranje Nassau ging op bezoek bij Broekster Boys en won verrassend ruim, het werd 0-5. ON kwam door een eigen doelpunt al na 6 minuten op 0-1. Twintig minuten na rust benutte Thomas Careman een strafschop (0-2) waarna ON in het laatste kwartier via Ezra Schrijver, Thomas Careman en Richard Zolfghari uitliep naar 0-5. Oranje Nassau stijgt naar plek 3, op drie punten van koploper Pelikaan S.

PKC’83 boekte zijn tweede zege op rij. Rode lantaarndrager ’t Fean’58 werd met 0-4 verslagen. Bryan Inge had PKC’83 na een kwartier op 0-1 gezet, in de laatste twintig minuten zorgden Kay Bootsma, Boye Boonstra en Rob Schokker ervoor dat PKC’83 met een 4-0 zege huiswaarts keerde. PKC’83 is gestegen naar plek negen.

Gorecht keek in Drachten tegen Drachtster Boys al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan. Die klap kwam het niet meer te boven. Na rust werd het ook nog 3-0. Gorecht is met 7 punten middenmoter.