Rode kaart breekt Be Quick 1887 op tegen Heino

Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - Heino

Be Quick 1887 kwam zondag in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Heino. Be Quick speelde een groot deel van de tweede helft met tien man na rood voor Yoran Cats.

Veel spektakel was er niet te zien in het Esserbergstadion. Na 22 minuten viel de eerste kans voor de Groningers te noteren. Wilko van der Kooi stuitte echter op de Overijsselse doelman Kevin Reimink. Een minuut later schoot Tim Leferink van Heino net over. In de 39e minuut deed Han van Dijk dat ook namens Be Quick. Heino kreeg op slag van rust via Jesse Kruiper nog een goede kopkans.

Kruiper kreeg direct na de pauze weer een aardige mogelijkheid die net naast ging. Hij was na 66 minuten ook betrokken bij de rode kaart van Cats. De Be Quick verdediger zou een kopstoot uitgedeeld hebben aan Kruiper. Cats vond het overdreven en kreeg na de wedstrijd steun van Kruiper: “We kregen ruzie en hij kwam met zijn hoofd naar voren op me aflopen, maar schrijf maar op dat het geen rode kaart was”.

Heino kreeg in het vervolg nog een kans via Tristan Weertman, die door doelman Robert Smit gekeerd werd. Vlak voor tijd pakte Reimink nog een schot van Be Quick invaller Robbin van Kooten.

“Ik had het gevoel dat de wedstrijd voor die rode kaart onze kant op zou draaien”, aldus Be Quick-trainer Steven Wuestenenk. “Toen heb ik verdediger Hugo Stoker laten invallen en speelden we vier-vier-één in de hoop dat we vanuit de counter nog konden scoren. Dat gebeurde bijna ook, maar dat was verre van terecht geweest”.

Het gebrek aan scorend vermogen is een probleem bij Be Quick aldus Wuestenenk: “Ons doelsaldo zegt genoeg. We hebben moeite om kansen te creëren”.

Be Quick zakte naar de achtste plaats in de vierde divisie A met 21 punten uit 13 wedstrijden. Volgende week zondag speelt Be Quick thuis tegen hekkensluiter VKW.