Raadsfracties pleiten voor sportpark in Meerstad

nieuws
Foto Andor Heij. Voetbal.

Samen met een aantal andere raadsfracties zal D66 komende woensdag pleiten voor een eigen sportpark voor de wijk Meerstad. Volgens raadslid Tom Rustebiel zijn de bestaande sportfaciliteiten in de wijk onvoldoende.

De raad bespreekt woensdag de Toekomstagenda voor de wijk. Daarin blijft een eigen sportcomplex voor Meerstad achterwege. Het gemeentebestuur kiest voor de uitbreiding van bestaande faciliteiten in Meerstad en de omliggende dorpen.

Dat geeft geen pas, aldus Rustebiel: “Bij een nieuwe wijk horen volwaardige sportvoorzieningen. Van zowel bewoners uit de wijk, als uit omliggende dorpen, horen we dat de wens leeft om ook echt een sportpark te creëren in Meerstad. Het college kiest echter voor eventuele uitbreiding van bestaande faciliteiten. Wij denken dat dit niet volstaat en vinden het niet ambitieus genoeg.”

Volgens Rustebiel zorgt een eigen sportpark voor Meerstad ook voor een deel van de oplossing voor de krapte op sportparken en in zalen elders in de gemeente: “We hebben een capaciteitsprobleem en dat speelt al jaren. Dit is lastig op te lossen, maar juist een nieuwe wijk met nieuw in te vullen ruimte biedt kansen om iets aan dat capaciteitsprobleem te doen. Daarbij moet ook gekeken worden naar de ruimte in omliggende dorpen.”