Provincie nieuwsgierig naar ervaringen doorfietsroutes

nieuws
Foto: Groningen Bereikbaar

In Groningen zijn de afgelopen jaren verschillende doorfietsroutes gerealiseerd. De provincie is een onderzoek gestart naar wat de ervaringen van de gebruikers van de routes zijn.

Daarbij richt men zich op de gebruikers van de doorfietsroutes naar Bedum, Ten Boer en Zuidhorn. “We willen het gebruik van de fiets stimuleren en daarom hebben we de afgelopen jaren een aantal fietsroutes opgewaardeerd tot doorfietsroute”, schrijft de provincie. “Een doorfietsroute is een route met weinig tot geen verkeerslichten en waar de fietser zoveel mogelijk voorrang heeft op kruispunten. De fietspaden zijn breed en comfortabel, en worden goed onderhouden. In de winterperiode worden ze als eerste fietspaden gestrooid.”

De provincie wil nu van de mensen die regelmatig gebruik maken van de routes weten hoe het er met de doorfietsroutes voor staat. Voelen mensen zich veilig? Is het fietspad goed onderhouden? En kun je lekker doorfietsen? Om daar achter te komen is er een enquête gemaakt om de meningen te peilen in wat er goed is en wat er beter kan.

De enquête voor de doorfietsroute naar Bedum vind je hier. Voor Ten Boer klik je hier en de enquête voor de route naar Zuidhorn vind je op deze pagina.