Pop-uprestaurant Happietaria opent voor de achtentwintigste keer haar deuren in Groningen

oogochtendshow
Foto: Matthias Böckel via Pixabay

Vanaf morgen, 17 november, kun je weer eten bij Happietaria. Het pop-uprestaurant wordt volledig gerund door vrijwilligers en haalt jaarlijks in november en december geld op voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar een project van Stichting Tearfund. 

Het project ondersteunt kinderen en jongeren in Bangladesh. “Wat er gebeurt in Bangladesh is dat er heel veel overstromingen zijn of heel veel droogte als gevolg van de klimaatcrisis, en dat maakt dat de landbouw mislukt,” licht Marieke de Boer van Happietaria toe, “…en daarnaast is er ook heel veel kinderarbeid, kinderrechten worden geschonden en kindhuwelijken komen veel voor.”

Opbrengst naar zelfhulpgroepen

De Boer legt uit wat er met de opbrengst van dit jaar zal gebeuren: “Het geld dat we ophalen wordt geïnvesteerd in zelfhulpgroepen. Dat zijn groepen van mensen die samenkomen en die samen nadenken over andere manieren van landbouw, of training krijgen in kinderrechten en op deze manier kunnen ze zelf bouwen aan een betere toekomst.”

Hoe je zelf kunt helpen? Uiteraard kun je komen dineren, legt De Boer uit, maar je kunt ook een avond komen helpen als vrijwilliger of een donatie doen. Het restaurant is geopend tot 15 december.

Marieke de Boer was vanmorgen te gast bij de OOG Ochtendshow.