Plunderaar van 16 hoeft niet opnieuw de cel in

nieuws
rechtbank

Een 16-jarige Stadjer hoeft niet terug de cel in voor zijn rol bij de rellen in de binnenstad, nu een jaar geleden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De jongen werd beschuldigd van het plunderen van opticien Greving & Greving op de Grote Markt. Dat gebeurde na een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Daarbij sneuvelde onder meer een bushokje en een aantal winkelruiten. Bij de opticien werd een groot aantal zonnebrillen meegenomen. Er werd voor tienduizenden euro’s schade aangericht. Drie andere verdachten van plundering staan later terecht.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van 182 dagen, gelijk aan de tijd die de jongeman al in voorarrest had gezeten. De rechtbank kwam tot eenzelfde straf, omdat een nieuwe celstraf niet zinvol wordt geacht. De jongen is zwakbegaafd, lijdt aan ADHD en autisme, en is bovendien verslaafd aan wiet.

Deel dit artikel: