Nieuwbouw school Engelbert is klaar; De Driebond neemt gebouw begin januari in gebruik

nieuws

De leerlingen van OBS De Driebond kunnen begin januari gebruik gaan maken van hun nieuwe schoolgebouw in Engelbert. Dat liet wethouder Carine Bloemhoff maandagmiddag weten aan de gemeenteraad.

Volgens Bloemhoff zijn de aanleg van de school, de nieuwe kleedkamer aan het MFC en de nieuwe toegangsweg met parkeerplaatsen bijna volgens planning verlopen. Het was eigenlijk de bedoeling dat de kinderen eind dit jaar al hun intrek namen in het nieuwe schoolgebouw, maar door leveringsproblemen van de aannemer is dat nu begin januari geworden.

Tot die tijd gaan de gemeente en het schoolpersoneel naar het nieuwe pand verhuizen en het nieuwe gebouw inrichten. De Driebond kreeg nieuwe huisvesting vanwege de aardbevingsproblematiek en het feit dat het oude schoolgebouw gedateerd is. Het nieuwe gebouw van de school in Engelbert staat naast het Multi Functioneel Centrum (MFC) in het dorp. De nieuwbouw bestaat uit diverse houten huisjes. In hetzelfde ontwerp als de school, kreeg ook de voetbalvereniging uitbreiding. VV Engelbert kreeg een nieuwe kleedkamer bij het MFC.