“Maandag waterkoud, later in de week 9 of 10 graden”

nieuws
Foto: Perez Vöcking via Pixabay

Het flitswintertje zit er nagenoeg op hoewel het volgens OOG-weerman Johan Kamphuis maandag overdag nog waterkoud zal aanvoelen. Aan het einde van de aanstaande werkweek zijn temperaturen tot 10 graden mogelijk.

“Maandag is het bewolkt en eerst mistig waarbij er kans is op mist”, vertelt Kamphuis. “Gedurende de dag kan er wat motregen vallen en het is waterkoud bij 1 graad in het oosten van de provincie tot 3 graden in het zuidwesten. De zuidoostenwind is zwak, rond windkracht 2. In de nacht van maandag op dinsdag is het regenachtig en nevelig bij 2 of 3 graden.”

“Dinsdag is het overwegend bewolkt en is het met 7 graden een stuk zachter. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten, windkracht 3 en het blijft tot in de namiddag droog. Dan volgt lichte regen. Woensdag blijft het ook tot in de avond droog. Er is veel bewolking met in de loop van de dag nog een enkele opklaring. Met 9 graden wordt het weer wat zachter. Donderdag is het droog en schijnt de zon af en toe. Vrijdag en ook zaterdag is er veel bewolking met hier en daar wat lichte regen. Het is zacht met 9 of 10 graden. Zondag lijkt de wisselvalligheid toe te gaan nemen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.