Logeerkamer voor goedheiligman in Canterhuis aan Brugstraat

nieuws
Foto: Dave Andrew

De chique directiekamer in het eeuwenoude Canterhuis aan de Brugstraat (onderdeel van het Museum aan de A) wordt omgebouwd tot ‘logeerkamer’ van Sinterklaas. Iedereen kan vanaf zondag 20 november een kijkje in de kamer komen nemen.

Medewerkers van het museum zijn druk bezig om de kamer in orde te maken. In de kamer komen onder meer een oud bureau, een relaxstoel en een bed te staan. Daarnaast richt het museum een plek in voor de opladers, favoriete foto’s en andere persoonlijke spulletjes van de Sint.

Tijdens de openstelling van de slaapkamer van de Sint laat het Museum aan de A ook een aantal Groninger Sinterklaasgebruiken zien aan het publiek. Vanaf zondag 20 november kan iedereen een kijkje komen nemen in de kamer van de goedheiligman. Bezoekers kunnen een tekening, kleurplaat, brief of verlanglijstje achterlaten voor de Sint. De kamer is tijdens openingstijden van het museum gratis toegankelijk tot 4 december.

Deel dit artikel: