Lintje voor Harald van Donselaar uit Onnen

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Meester Harald van Donselaar uit Onnen is vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Koen Schuiling speldde de bijbehorende versierselen donderdagmiddag op bij Van Donselaar tijdens de viering van het 230 jarig jubileum van het departement Groningen-Haren van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen.

Van Donselaar krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn belangeloze inzet voor de samenleving. Van Donselaar is sinds 2005 bestuurslid en sinds 2007 voorzitter van de Gronings-Harense afdeling van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen. Tijdens zijn tenure als voorzitter groeide de vereniging uit tot een organisatie met 450 leden. Daarnaast zette hij zich de afgelopen vijf jaar in om de geschiedenis van het Gronings-Harense departement in boekvorm vast te leggen.

De Onnenaar krijgt ook koninklijke erkenning voor zijn werk als voogd van het Pelster Gasthuis en als bestuurslid van de Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij, een steunorganisatie achter het Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord in Leek. Daarvoor organiseert de decorandus de jaarlijkse koetsentochten, culturele excursies en lezingen voor de Compagnie.

“Het zijn drie mooie voorbeelden van hoe de heer Van Donselaar de gezindheid tot dienstverlening aan de medemens in de praktijk brengt”, zo stelt burgemeester Schuiling over de toekenning van de koninklijke onderscheiding aan Van Donselaar. “En hoe hij al zijn verantwoordelijkheden met grote betrokkenheid, doortastend en welwillend ter hand neemt. We mogen ons gelukkig prijzen met mensen zoals de heer Van Donselaar, die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving.”