Let op: Herewegviaduct is vanaf vanavond week lang dicht

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Het Herewegviaduct, de overgang van de Hereweg over het spoor, is vanaf vanavond 19.00 uur afgesloten vanaf de Stationsweg tot en met de Rabenhauptstraat. Dat betekent dat auto’s een week lang een andere route moeten kiezen. Fietsers kunnen tot en met zondagmiddag ook niet over het viaduct.

De rijbaan van het Herewegviaduct krijgt tussen de Oude Stationsweg (het weggetje tussen GasTerra en Roegholt) en de Rabenhauptstraat een nieuwe laag geluidsreducerend asfalt. Dit ‘stille’ asfalt moet ervoor zorgen dat auto’s die er overheen rijden, minder geluid maken.

De afsluiting vindt plaats in twee delen: tot en met zondagmiddag 12.00 uur is de Hereweg dicht voor al het verkeer in beide richtingen. Daarna kan alle verkeer weer over het viaduct tot maandagochtend 07.00 uur. Vanaf dat moment kan gemotoriseerd verkeer niet over de spoorovergang tot en met donderdagmiddag 17.00 uur. Voetgangers en fietsers kunnen dan wel de werkzaamheden passeren.

Fietsers worden komend weekend omgeleid via de Stationsweg, het Emmaviaduct, de Parkweg, de Geulstraat en de Vechtstraat. Auto’s kunnen omrijden via de Stationsweg, het Emmaviaduct, de Brailleweg en de Van Iddekingeweg. Vanuit de richting Sontweg en Europaweg naar de Hereweg, wordt verkeer omgeleid via de Europaweg naar de zuidelijke ringweg en de afslag naar Helpman.