KNMI waarschuwt voor dichte mist

nieuws
Foto: Henk Ellérie

Weggebruikers die in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend op pad gaan, moeten rekening houden met dichte mist. Daarvoor waarschuwt het KNMI.

Volgens het KNMI komt er in eerste instantie in het midden en zuiden van het land dichte mist voor. In de loop van de nacht en zaterdagochtend ontstaat ook in de noordelijke provincies dichte mist. Het KNMI heeft ‘code geel’ afgekondigd. Voor de provincie Groningen geldt deze waarschuwing vanaf 02.00 uur. De verwachting is dat in de tweede helft van de ochtend de mist gaat verdwijnen.

In Groningen eindigt de waarschuwing om 10.00 uur. Naast Groningen geldt ‘code geel’ ook voor de rest van het land, met uitzondering van het Wadden- en IJsselmeergebied en de provincies Zeeland en Limburg.