Julian Bushoff geïnstalleerd als Tweede Kamerlid

nieuws
Foto: Tweede Kamerfractie PvdA via Twitter

Met het afleggen van de belofte is Julian Bushoff dinsdagmiddag geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. De Stadjer verruilt daarmee officieel zijn functie als PvdA-fractievoorzitter in de Groningse gemeenteraad voor een blauwe zetel in Den Haag.

SP-Kamerlid Renske Leijten maakte, voorafgaand aan de installatie van Bushoff, bekend dat de Commissie voor het Onderzoek van de Geloofsbrieven geen bezwaren had tegen de installatie van de Stadjer. Daarop werd Bushoff de Kamer ingeleid en legde Bushoff de gelofte af. Na de officiële installatie werd Bushoff verwelkomd door PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken met een grote bos bloemen.

Bushoff neemt vanaf dinsdag de lege zetel van de opgestapte Khadija Arib in. Zij stapte begin november uit de Tweede Kamer, omdat ze boos is over het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag. De eerste opvolger van Arib zou Gijs van Dijk zijn geweest, maar hij zag af van een terugkeer in de Tweede Kamer. Daarom is het nu de beurt aan Bushoff om een keuze te maken voor de Kamerzetel.

OOG sprak afgelopen donderdag met Bushoff over zijn overstap naar de Tweede Kamer.