Groot Dictee der Nederlandse Taal volgende week zaterdag in Forum Groningen

nieuws

Frits Spits liet het zich begin augustus al per ongeluk ontvallen, maar nu is het ook officieel: volgende week zaterdag (26 november) vindt het Groot Dictee der Nederlandse Taal plaats in Forum Groningen.

Frits Spits is de gastheer van de 32e editie en de vijfde radioversie van het dictee. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het door Wim Daniëls geschreven dictee voor. Het dictee wordt muzikaal aangevuld met muziek van Van Dik Hout. Ook komt een aantal BN’ers naar Groningen voor het dictee, waaronder operazangeres Francis van Broekhuizen, muzikant Lucky Fonz III, presentator Margriet Vroomans en schrijver/Volkskrant-columnist Bert Wagendorp.

Groningse deelnemers

Groningen vaardigt ook een aantal deelnemers af, onder wie Commissaris van de Koning René Paas, verslaggever Bram Douwes, Tweede Kamerlid Henk Nijboer, stadsdichter Myron Hamming, schrijver Marijke Schermer, journalist en schrijver Karin Sitalsing, zangeres Marlene Bakker, kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp en Dagblad van het Noorden-columnist Joost Oomen.

De jury van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal bestaat dit jaar uit Vibeke Roeper (directeur Genootschap Onze Taal), Kris van de Poel (algemeen secretaris Taalunie) en Ton den Boon (hoofdredacteur van de Dikke Van Dale).

Luisteraars kunnen meeschrijven en winnen

Luisteraars van De taalstaat kunnen op 26 november meeschrijven vanuit huis tijdens de uitzending op NPO Radio 1, of in één van de deelnemende bibliotheken in Nederland. De vorige editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal werd gewonnen door de 20-jarige radioluisteraar Suzanne Voets, met slechts drie fouten. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is op zaterdag 26 november vanaf 11.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.