Verspreking Frits Spits: ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal dit jaar in Groningen’

nieuws
Afbeelding uit video van NPO Radio 1

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt dit jaar plaats in Groningen. Dat liet NPO-presentator Frits Spits zich afgelopen zaterdagochtend ontvallen tijdens een interview.

Tijdens een gesprek met Monique Schoutsen stelde Spits dat hij haar herkende van de laatste editie van het Groot Dictee, wat vorig jaar plaatsvond in de bibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dat is de werkplek van Schoutsen. Daarop stelde Spits: “Nu wil je graag naar Groningen? Euh… Waar we naar toegaan?”

Spits stelde daarop dat hij al weken bezig was om zijn mond te houden over de plaats waar het dictee dit jaar wordt opgenomen. Spits wist wel te zwijgen over de plek en de datum waarop het dictee in Groningen wordt opgenomen.