Groninger Museum trekt drie jaar lang met ‘minimuseum’ door provincie

nieuws
Foto via Groninger Museum

Vanaf volgend jaar trekt het Groninger Museum drie jaar lang door de provincie met een tot minimuseum verbouwde caravan. In het ‘museum’ gaan kunstenaars en museumdocenten kinderen kennis laten maken met kunst en cultuur.

De provinciale reis met de blikvangende Amerikaanse Airstream-caravan is een opmaat naar de tweede Kinderbiënnale, die in 2024 plaats gaat vinden in het Groninger Museum. Kinderen en jongeren in honderdvijftig Groningse dorpen komen hierdoor in aanraking met kunst en cultuur. Tijdens de provinciale tour worden onder meer kunstworkshops gegeven. Kinderen die duidelijk enthousiast zijn tijdens het bezoek van het museum aan hun stad of dorp, kunnen aan de slag verdiepende projecten.

Het museum werkt tijdens de rondreis met de caravan samen met de ELJA Foundation. Deze stichting, die ook financieel bijdraagt aan het project, is een nieuw cultuurfonds dat projecten voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar in het Koninkrijk der Nederlanden en Caribisch Nederland initieert, co-creëert en financiert.