FC Groningen vangt bot bij trainer Dick Lukkien van FC Emmen

sport

FC Groningen hoeft bij het zoeken naar een nieuwe trainer niet te rekenen op Dick Lukkien van FC Emmen. Dat blijkt uit een gesprek van het Dagblad van het Noorden met technisch directeur Mark-Jan Fledderus van de FC.

Lukkien was één van de topkandidaten om de ontslagen trainer Frank Wormuth op te volgen. Hij was in het verleden assistent-coach in de Euroborg. Het contract van Lukkien bij FC Emmen duurt echter nog een half jaar en hij wil dat contract respecteren. Bovendien zijn beide clubs, gezien de slechte posities op de ranglijst, directe concurrenten van elkaar. FC Emmen wil dan ook niet meewerken aan een overgang van Lukkien naar de Euroborg.

Fledderus stelt, druk bezig te zijn met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Dat is erg moeilijk, zo midden in het seizoen, zegt hij het het gesprek met het Dagblad. Eén van de kandidaten, Joseph Oosting, ligt vast bij RKC Waalwijk en hetzelfde geldt voor Dick Schreuder, trainer van PEC Zwolle.’