Wiro Niessen nieuwe decaan en bestuurslid UMCG

nieuws
Foto via UMCG

Per 1 februari start Wiro Niessen  als decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Niessen wordt ook lid van de Raad van Bestuur van het UMCG.

De 52-jarige Niessen volgt Marian Joëls op, die met pensioen gaat. Nu is Niessen nog hoogleraar Biomedische Beeldanalyse aan het Erasmus MC in Rotterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

“Ik wil me inzetten voor een veilige, inclusieve omgeving met topfaciliteiten waarin studenten en onderzoekers zich kunnen ontwikkelen en, individueel en in teams, excelleren”, vertelt Niessen over zijn aanstelling. “Daarnaast treed ik graag op als verbinder, door partijen bij elkaar te brengen om gezamenlijk nieuwe initiatieven te ontplooien ten behoeve van een duurzame toekomst van gezondheid.