Verplichte buscombiregeling voor FC Twente – FC Groningen

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

Supporters van FC Groningen die zondag naar Enschede willen voor het competitieduel tegen FC Twente, krijgen te maken met een verplichte buscombiregeling.

Burgemeester Roelof Bleker van Enschede heeft supporters van de FC deze regeling opgelegd. Volgens de website van FC Groningen heeft de burgemeester dit besluit genomen op advies van de politie. FC Groningen baalt van dit besluit, maar dient zich hierbij neer te leggen.

Van de duizend beschikbare kaarten voor het uitvak in de Grolsch Veste zijn er ongeveer 900 verkocht. In eerste instantie zouden de supporters ook met de auto naar Holten kunnen reizen om daar te parkeren. Vervolgens zouden ze met pendelbussen naar de Grolsch Veste worden gebracht. Burgemeester Bleker heeft deze regeling echter aangepast.

De FC-supporters moeten nu verplicht met georganiseerd busvervoer naar Enschede. Alle supporters die een kaartje voor het uitduel hebben gekocht moeten zich zondag verzamelen bij de Euroborg. Zij krijgen nog een e-mail met informatie. Supporters die een kaartje voor het duel hebben aangeschaft, maar nu niet meer naar Enschede willen of kunnen afreizen, kunnen op de website van FC Groningen een formulier invullen krijgen hun geld terug.