Vanaf maandag anderhalf jaar niet direct van westelijke ring naar MartiniPlaza en andersom

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De verbinding tussen de westelijke ringweg en de Leonard Springerlaan (bij MartiniPlaza) gaat vanaf maandag anderhalf jaar dicht.

De afsluiting is onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid. Omdat het Vrijheidsplein wordt aangepast, moet ook de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan op de schop. De westelijke ringweg moet daar worden verhoogd. Ook verdwijnen de verkeerslichten en komen er op- en afritten om de Leonard Springerlaan te bereiken en te verlaten.

Die verbouwing gaat maandag beginnen. Verkeer vanaf de westelijke ringweg kan dan anderhalf jaar niet meer afslaan naar de Leonard Springerlaan en andersom. De Leonard Springerlaan blijft bereikbaar vanaf de Paterswoldseweg.

Automobilisten naar de Leonard Springerlaan, bijvoorbeeld bezoekers van MartiniPlaza, moeten rekening houden met een alternatieve route. Op de onderstaande kaart, gemaakt door Groningen Bereikbaar, is te zien waar gemotoriseerd verkeer het makkelijkst lang kan rijden.

Kaart via Groningen Bereikbaar