Slachtoffer (39) van steekpartij aan Sweelincklaan werd beroofd tijdens verkoopafspraak

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

De man die donderdagavond ernstig gewond raakte bij een steekpartij aan de Sweelincklaan in Coendersborg, is een 39-jarige Stadjer. Volgens de politie werd de man neergestoken, omdat de twee verdachten uit waren op een artikel wat de man had aangeboden via een handelswebsite.

De verdachten hadden rond 20.50 uur afgesproken bij de woning van het slachtoffer aan de Sweelincklaan, na contact over de verkoop van een artikel via een handelswebsite. Eenmaal aangekomen bij de woning stak één van de verdachten met een mes in op het bovenlijf van het slachtoffer. Dat zorgde voor ernstig letsel en de man werd enige tijd later met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

De twee verdachten roofden vervolgens het artikel wat het slachtoffer aan hen wilde verkopen en vluchten weg op een scooter. De politie bracht donderdagavond meteen een signalement van de verdachten naar buiten. De eerste is man met een licht getinte huidskleur en een rode jas. Ook de twee verdachte had een licht getinte huidskleur, maar deze man droeg een jas met lichte strepen.

De politie startte meteen een sporenonderzoek. Ook zijn er camerabeelden veiliggesteld rond het incident. De politie begint vrijdag met een buurtonderzoek. Informatie over het incident is nog steeds welkom, zo stelt de politie. Mensen met relevantie informatie kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-884 of anoniem via 0800-7000. Houd daarbij zaaknummer 2022277297 bij de hand. Camerabeelden zijn ook welkom. Die kunnen worden gedeeld via dit online tipformulier.